Du Bonheur ...


Anna Plagens i Stephan Zuber otworzyli swoją kawiarnię rok temu. Szybko stała się ona bardzo popularnym miejscem i to głównie z jednego powodu: tak pysznych macarons nie znajdziecie prawdopodobnie nigdzie poza Paryżem.
Anna przez pięć lat praktykowała u samego mistrza Pierre Hermé. Tam nauczyła się sztuki przyrządzania wspaniałych deserów. W Du Bonheur zjecie nie tylko "makarony" ale również wiele innych przepysznych ciast (polecam paryskie briosze, popularnie zwane "paryskimi cyckami"). Lokal serwuje też zupy, które zmieniają się co dwa dni oraz szereg innych potraw doskonałych na śniadanie czy lekki lunch. Ciekawostką jest, że Anna do wypieków używa tylko i wyłącznie orkisz a nie pszenicę jak większość cukierni. Serdecznie polecam Wam to miejsce!!!rozkosz dla podniebienia!

Du Bonheur
Brunnenstraße 39
10115 Berlin

Comments

  1. Rozkosz dla podniebienia i dla oka <3 !

    zapraszam na nowy post:
    http://alanja.blogspot.com/2015/08/caa-w-diy-golf-i-karmelowa-spodnica.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts