Coco Chanel Coctail

We're kicking off spring with this Coco Chanel cocktail, which was just added to the menu at Betony in New York City. It features Lillet, Bergamot, and Champagne, and includes a Chanel No. 5-infused spearmint garnish.
To make the crushed ice, Betony's general manager Eamon Rockey recommends you fold ice cubes into a clean kitchen towel that's been rinsed with water and wrung out. Then, place the towel on a hard surface like a heavy cutting board and smash it firmly with a small sauté pan.
Ingredients
2 oz. Lillet Blanc
3/4 oz. Bergamot
1/2 oz. simple syrup
1 lemon peel
2 dashes rosewater
Instructions
Shake all above ingredients with one cube of ice and pour into chilled rocks glass. Fill glass with pink Champagne and add more crushed ice to form a mound on the top of the cocktail. Garnish with a bunch of mint that has been lightly scented with Chanel No. 5 (Betony uses a small roll-on applicator to scent it). Sip through a straw.
Powyżej przepis na koktail, którym sezon wiosenny rozpoczęła restauracja Betony w Nowym Jorku. Zawiera on Lillet (francuski vermouth), Bergamotkę (włoską pomarańczę z regionu Bergamo smakiem i wyglądem jednak bardziej przypominającą cytrynę - jest mniej kwaśna od niej ale za to bardziej gorzka) oraz szampan. Wszystko to ozdobione jest liśćmi mięty, które zostały skropione perfumami Chanel No 5.
Składniki wstrząsnąć w shakerze razem z jedną kostką lodu i przelać do schłodzonej szklanki. Dopełnić szklankę różowym szampanem oraz dodać kruszony lód. Całość udekorować miętą o zapachu Chanel No 5 (restauracja Betony używa do tego celu aplikatora w rolce).
Enjoy!

Comments

Popular Posts