Halloween Treat

kobiece paluszki:

1 czerwony barwnik spożywczy w żelu;

30 migdałów bez skórki;

2 duże jajka;

1 cukier waniliowy;

120 gr masła w temperaturze pokojowej;

150 gr cukru;

szczypta soli;

350 gr mąki;

Piekarnik nagrzać do 175'C, płaską blachę wyłożyć pergaminem i odstawić na bok.

Migdały pomalować czerwonym barwnikiem i odstawić na bok do wystygnięcia.

W miseczce rozbić 1 jajko z żółtkiem z drugiego jajka i z cukrem waniliowym, pozostałe białko rozbić w oddzielnej miseczce i odstawić.

W mikserze połączyć razem masło z cukrem i solą, następnie dodać mieszaninę jajek i dokładnie razem połączyć.

Do ubijanej masy dodać mąkę i dokładnie razem połączyć, połączone ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodowce ok 30 minut.

Podzielić ciasto na dwie połówki, pracować z jedną a drugą trzymać w lodówce.

Podzielić połówkę na 15 części i z każdej uformować palec, posmarować roztrzepanym białkiem i ozdobić go pomalowanym migdałem.

Piec ok 12/15 minut do momentu jak zbrązowieją, wystudzić dokładnie.

Ladie's fingers:

1 red gel food coloring;

30 peeled almonds;

2 large eggs;

1 vanilla sugar;

120 g of butter at room temperature;

150 gr sugar;

pinch of salt;

350 gr of flour;

Preheat the oven to 175 'C, put metal sheet with parchment paper and set aside.

Almonds painted red dye, and set aside to cool.

In a bowl, break one egg with yolk of the second egg and vanilla sugar, the second egg white, break down in a separate bowl and set aside.

In a mixer combine together butter, sugar and salt, then add the egg mixture and thoroughly combine.

To mass add the flour and combine thoroughly, wrap the dough in plastic wrap and chill in the refrigerator about 30 minutes.

Divide the dough into two halves, and work with one another keep in the refrigerator.

Half of the dough divided into 15 parts, from each form finger, spread each with beaten egg white and decorate it painted almond.

Bake about 12/15 minutes until browned and, cool thoroughly.

 

czekoladowe duchy

2 banany;

1 tabliczka białej czekolady;

czekoladowe płatki do dekoracji;

Rozpuścić czekoladę, przestudzić.

Banany przekroić na połówki, nadziać na patyczki.

Zanurzyć każdą część banana w czekoladzie, przestudzić, posmarować ponownie czekoladą udekorować czekoladowymi płatkami i odstawić do zastygnięcia.

chocolate ghosts

2 bananas;

1 bar of white chocolate;

chocolate flakes for decoration;

Melt the chocolate, cool.

Cut the bananas in half, stick on sticks.

Dip every part of the banana in chocolate, cool, spread with chocolate again decorate with chocolate flakes and allow to solidify.

 

czekoladowo- wiśniowe mózgowe muffinki

50 gr masła;

60 gr cukru;

1 jajko;

100 gr gorzkiej czekolady;

1 łyżeczka proszku do pieczenia;

50 gr kakao w proszku;

150 gr mąki;

50 ml mleka;

100 gr kandyzowanych wiśni;

50 gr masła;

200 gr cukru pudru;

ekstrakt waniliowy;

30 ml mleka;

Piekarnik nagrzać do 175'C, formę na muffinki wyłożyć kokilkami i odstawić na bok.

Masło lekko rozbić mikserem, następnie dodać cukier i ubić razem na gładką puszystą masę.

Dodać jajko i wymieszać, w międzyczasie roztopić czekoladę, ostudzić i dodać do ubijanej masy.

W oddzielnej misce połączyć wszystkie suche składniki.

Połączyć suche składniki z masą maślaną.

Nie przerywając ubijania dodać mleko i dokładnie razem połączyć.

Kokilki wypełnić w 1/3 ciastem następnie ułożyć w każdej po 3 wiśnie kandyzowane i przykryć ciastem.

Piec przez 15 minut, ostudzić i przygotować krem.

Ubić masło, dodać cukier puder partiami i ubijać krem przez kilka minut, w międzyczasie dodać ekstrakt waniliowy.

Dodać mleko i ubijać jeszcze przez 2 minuty.

Na wierzchu każdej muffinki ułożyć rozkrojoną na pół kandyzowaną wiśnię i przykryć je kremem w kształcie zwojów mózgowych.

Na wierzchu można polać czerwonym syropem.

Chocolate and cherry brain muffins

50 gr butter;

60 gr sugar;

1 egg;

100 grams of dark chocolate;

1 teaspoon baking powder;

50 gr cocoa powder;

150 gr of flour;

50 ml of milk;

100 gr candied cherries;

50 gr butter;

200 gr icing sugar;

vanilla extract;

30 ml of milk;

Preheat the oven to 175'C, prepare the form and put in the cupcakes papers and set aside..

Break the butter gently in a mixer, then add sugar and beat together into a smooth, light and fluffy.

Add egg and mix, in the meantime, melt the chocolate, let cool and add to the whisked mass.

In a separate bowl, combine all dry ingredients.

Combine dry ingredients with butter mass.

Without breaking whipping add milk and combine thoroughly.

Fill the muffin papers in the third cake then placed in each the three candied cherries and cover with cake.

Bake for 15 minutes, cool and prepare the cream.

Beat the butter, add the powdered sugar in batches, beat the cream for a few minutes, in the meantime, add the vanilla extract.

Add milk and beat for another 2 minutes.

On top of each muffin put a half candied cherries and cover them with cream in the shape of brain ganglion.

On top you can pour red syrup.

 

czekoladowe gałki oczne:

1 tabliczka białej czekolady;

50 gr malinowego dżemu;

kolorowe lukry do dekoracji;

Roztopić czekoladę, przestudzić.

Wypełnić połówki formy do czekoladek warstwą białej czekolady, wstawić do zamrażalnika na 10 minut.

Wyjąć z zamrażalnika położyć drugą warstwę z czekolady, ponownie schłodzić.

Wyjąć czekoladki z formy, wypełnić czekoladki dżemem malinowym i skleić dwie połówki ze sobą, ew dziórki skleić czekoladą i odstawić do wystygnięcia, najlepiej do lodówki.

Ozdobić na wzór gałki ocznej.

chocolate eyeballs:

1 bar of white chocolate;

50 gr raspberry jam;

colored icings for decoration;

Melt the chocolate, cool.

Fill the molds for chocolate, with a layer of white chocolate and put into the freezer for 10 minutes.

Remove from freezer, put a second layer of chocolate, cool again.

Remove the chocolates from the mold, fill the chocolates with raspberry jam and glue the two halves together, created holes glued with chocolate and set aside to cool, preferably in the refrigerator.

Decorate the model of the eyeball.

Agnieszka Stepaniuk

https://www.facebook.com/MuffinkowyFetysh?ref=ts&fref=ts

 

Comments

  1. Swietny pomysl:)) paluchy jak dla mnie wygrywaja:) pozdrawiam Madziu:**

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts