Shrimps - let's make it simple

ingredients:

500g of fresh shrimp;

100g sugar snap peas;

150g cherry tomatoes;

200g Udon noodles (you can use different, such as noodle, soba or rice noodles Samen);

olive oil;

sea ​​salt;

sweet paprika powder;

cayenne pepper;

In a pan fry the shrimp with olive oil, then add the tomatoes and peas.

In the meantime, cook the pasta. (best if it is undercooked).

To shrimp and vegetable, add spices, mix everything.

Drain pasta and toss it into the pan, stir gently, allowing the flavors to combine and allow the pasta connect with the sauce.

 

składniki:

500gr świeżych krewetek;

100gr groszku cukrowego;

150gr pomidorków koktajlowych;

200gr makaronu Udon; (może być inny np Noodle, Soba Samen albo makaron ryżowy);

oliwa z oliwek;

sól morska;

słodka papryka w proszku;

pieprz cayenne;

Na patelni podsmażamy krewetki z oliwą, następnie dodajemy pomidorki z groszkiem i rumienimy.

W międzyczasie gotujemy makaron. (najlepiej lekko nie dogotować).

Do krewetek i warzyw na patelni dodajemy przyprawy, wszystko mieszamy.

Odcedzamy makaron i wrzucamy go na patelnię, delikatnie mieszamy pozwalając smakom się połączyć, a makaronowi oblepić się sosem.

Można przyozdobić pietruszką.

Agnieszka Stepaniuk

 

Comments

  1. Czy krewetki można użyć te obrane? Lub obrać je przed obróbką? Chyba niezbyt wygodnie jest jeść pastę z krewetkami w tej postaci skoro każdą trzeba i tak obierać?

    ReplyDelete
  2. @wombat135 pewnie!! można też użyć już już obgotowanych wszystko zależy czy chcemy się trochę "pobawić jedzeniem" czy nie.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts