Scallops with black pudding on, mint pea puree..

Great dish as an appetizer or snack

ingredients:

- 4/6 scallops (2/3 per person);

- 4/6 slices of black pudding (one slice on each scallop, thicknesses 1 cm);

- 40gr butter;

- 1 tablespoon olive oil;

- mint pea puree (1 teaspoon for scallop);

Melt the butter in a pan, add olive oil and bring to a boil.

Fry the scallops, about 2 minutes on each side (must be lightly browned), just after roll-over scallops to the other side, put in a pan and fry the black pudding on both sides, being careful black pudding does not fell apart.

Place on a plate, a teaspoon pure, then put black pudding and scallops.

- 1 shallot;

- 1 teaspoon olive oil;

- 100g peas;

- 150 ml of broth;

- Cayenne pepper;

- Nutmeg;

- A few leaves of mint;

Chop shallots in a pan fry it in olive oil.

Add broth and beans, bring to a boil and cook for about 3 minutes.

Remove from heat, add the nutmeg and cayenne pepper mix everything.

Peas and half broth mix, if it's too thick add more broth and mint leaves, then mix everything together into a smooth puree.

 

To świetna potrawa jako przystawka albo przekąska..

składniki:

- 4/6 przegrzebków (2/3 na osobę);

- 4/6 plasterków kaszanki (jeden plaster na każdy przegrzebek, plastry o grubości ok 1 cm);

- 40gr masła;

- 1 łyżka oliwy z oliwek;

- miętowego pure z groszku ( na każdego przegrzebka ok i łyżeczka );

Roztapiamy masło na patelni, dodajemy oliwę i doprowadzamy do wrzenia.

Smażymy przegrzebki po ok 2 minuty z każdej strony (muszą być lekko zrumienione) , po przewróceniu przegrzebków na drugą stronę kładziemy na patelnię kaszankę i podsmażamy z obu stron uważając żeby się nie rozpadła.

Na talerzu układamy po łyżeczce pure, następnie kładziemy kaszankę i przegrzebka.

- 1 szalotka;

- 1 łyżeczka oliwy z oliwek;

- 100gr groszku;

- 150 ml bulionu;

- pieprz cayenne;

- gałka muszkatołowa;

- kilka listków mięty;

Poszatkować szalotkę, w rondelku podsmażyć na oliwie z oliwek.

Dodać bulion i groszek doprowadzić do wrzenia i gotować ok 3 minuty.

Zdjąć z ognia dodać gałkę muszkatołową i pieprz cayenne wszystko wymieszać.

Groszek z bulionu wraz z połową bulionu zmiksować, jeśli będzie on za gęsty dodać więcej bulionu oraz miętę, zmiksować wszystko razem na gładką papkę.

Agnieszka Stepaniuk

 

Comments

  1. yuuum must be delicious - incredibly :)huge fan of scallops
    xx

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts