Sałatka z wołowiną i jagodowym dressingiem

ingredients:

- rocket lettuce (or other lettuce);

- 100 gr of beef;

- 100 gr of berries;

- 20 gr capers;

- 2 tablespoons olive oil;

- 1 teaspoon balsamic vinegar;

- 1 teaspoon of honey;

- 0.5 baguette for croutons (optional);

Cut beef into thin slices (which is only the thinnest thighs), fry with 1 tablespoon of olive oil.

Meanwhile, in a blender combine half of the berries, olive oil, honey and balsamic vinegar.

On a plate or bowl put rucola (or lettuce composition)sprinkle rucola with blueberries and capers, and finally fry slices of beef.

Pour blueberry dressing and garnish with croutons.

 

składniki:

- rukola ( albo inna sałata);

- 100 gr wołowiny;

- 100 gr jagód;

- 20 gr kaparów;

- 2 łyżki oliwy z oliwek;

- 1 łyżeczka octu balsamicznego;

- 1 łyżeczka miodu;

- 0,5 bagietki na grzanki (opcjonalnie);

Wołowinę pokroić na cienkie plasterki (najcieńsze jakie się tylko uda), podsmażyć na 1 łyżce oliwy.

W międzyczasie w blenderze połączyć połowę jagód, oliwę, miód i ocet balsamiczny.

Na talerz, albo miseczkę wyłożyć rukolę (albo kompozycję sałat), posypać po sałacie jagodami i kaparami, a na koniec podsmażonymi plasterkami wołowiny.

Surówkę polać jagodowym dresingiem i udekorować grzankami.

Agnieszka Stepaniuk

 

Comments

  1. Looks Yummy- gdyby tylko ktoś mi taką przygotował...

    www.esterlifestyle.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts