Black pasta, cherry tomatoes and tuna


ingredients:
- 200gr of pasta with sepsis (spaghetti or some other, about 100g per person);
- 200gr cherry tomatoes;
- 1 can of tuna in pieces (you can use 2 cans instead of fresh tuna);
- 200gr fresh tuna (or can be replaced with an extra can of tuna);
- olive oil;
- a few leaves of fresh basil;

Boil pasta in salted water and cook until al dente.
In the meantime, heats the oil in a pan and fry sliced ​​into small strips tuna, then add halved cherry tomatoes and fry everything together, try not to mix with a spoon, just toss the ingredients in the pan (if you do not use fresh tuna, start from the frying cherry tomatoes).
When the tomatoes give off juices, add canned tuna and mix gently combining ingredients.
Remove the pasta from the water and still wet, add to the tuna and tomatoes, mix everything thoroughly.
Put pasta on plates and garnish with basil.

składniki:
- 200gr makaronu z sepią (może być spaghetti albo jakiś inny, ok 100gr na osobę);
- 200gr pomidorów koktajlowych;
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach ( można użyć 2 puszek, zamiast świeżego tuńczyka);
- 200gr świeżego tuńczyka ( można zastąpić dodatkową puszką tuńczyka);
- oliwa z oliwek;
- kilka listów świeżej bazylii;

Zagotowujemy makaron w osolonej wodzie i gotujemy do twardości al dente.
W międzyczasie zagrzewamy olej na patelni, i podsmażamy pokrojony w małe paseczki filet z tuńczyka, następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i podsmażamy wszystko razem, staramy się nie mieszać a podrzucać tylko składniki na patelni (jeśli nie używamy świeżego tuńczyka to zaczynamy od razu od podsmażenia pomidorków koktajlowych).
Jak pomidory puszczą soki, dodajemy tuńczyka w puszce i delikatnie mieszamy łącząc składniki.
Odlewamy makaron z wody i jeszcze mokry dodajemy do tuńczyka i pomidorów, wszystko dokładnie mieszamy.
Nakładamy na talerze i dekorujemy bazylią.

Comments

  1. Właśnie jestem po obiedzie,ale chyba bym się skusila.

    ReplyDelete
  2. This looks really delicious and healthy! I bought some black pasta in Napa Valley and I was so intrigued by the color. It is definitely a conversation piece.

    http://foodfashionandflow.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts