American Pancakes

ingredients:

1 egg;

150 ml coconut milk;

40gr melted butter;

10ml water from orange blossom;

1 teaspoon baking powder;

2 teaspoons dried grated orange zest or grated fresh;

30g sugar;

130gr of rice flour;

30g flour;

In a bowl, mix the wet ingredients in second bowl dry.

Pour the wet ingredients into the dry and mix, whisk until smooth with no lumps.

On the hot, dry frying pan pour batter with a tablespoon to form small pancakes.

Cook until bubbles that form on the surface of pancaces burst it takes about 2 minutes, then turn over and brown it pancakes from the bottom.

 

Place the turret and pour honey or jam, eaten themselves are a little too dry.

With this amount of ingredients goes about 12/15 pancaces, they are very filling, so two people should sated.

 

składniki:

1 jajko;

150 ml mleka kokosowego;

40gr rozpuszczonego masła;

10ml wody z kwiatu pomarańczy;

1 łyżeczka proszku do pieczenia;

2 łyżeczki suszonej startej skórki pomarańczowej, albo starta świeża;

30gr cukru;

130gr mąki ryżowej;

30gr mąki;

W jednej miseczce wymieszać mokre składniki w drugiej suche.

Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać najlepiej trzepaczką na gładką masę bez grudek.

Na rozgrzaną suchą patelnie łyżką stołową wylewać ciasto tworząc małe placuszki.

Smażyć do momentu aż bąbelki które utworzą się na powierzchni placuszka popękają trwa to ok 2 minut, następnie przewrócić i zrumienić placuszki od dołu.

Ułożyć z nich wieżyczkę i polać miodem albo konfiturą, same są trochę za suche.

Z tej ilości składników wychodzi ok 12/15 placuszków, są one bardzo sycące więc dwie osoby powinny się najeść.

 

Agnieszka Stepaniuk

 

Comments

Popular Posts