A little different eggs

ingredients:

-100gr Calabrian salami (thinly sliced​ ​, but you can use any other salami, this one is very spicy and specific in taste, you can also use other meats, I did it with the Cotto (a type of Italian ham), prosciutto, and even with the Italian mortadella, but for me the best are with the salami);

- 2 eggs (per person), or one goose egg;

- 2 sun-dried tomatoes in oil;

- Chives;

- Olive oil;

Preheat oven to 185'C.

Then smear ceramic molds with olive oil. (I use, such as for tarts, just a mini version).

Put salami (or ham) on the bottom and sides of the mold, then throw tomatoes cut into slices and chives, and a knock eggs, one next to the other ( the best if egg yolks remain whole).

Before placing in the oven, sprinkle with olive oil and bake for about 15 minutes, if you like hard eggs, if semi 7/10 minutes.

Serve, removed from the molds sprinkled with sea salt and freshly ground pepper.

 

-100gr salami kalabryjskiej (cieniutko pokrojonej, ale można zastąpić każdym innym salami, ta jest bardzo pikantna i wyraźna w smaku, można też użyć innej wędliny robiłam też z Cotto (rodzaj włoskiej szynki), szynką parmeńską, a nawet włoską mortadelą,ale wg mnie najlepsze jest z salami);

- 2 jajka (na osobę), albo jedno gęsie;

- 2 suszone pomidory w oleju;

- szczypiorek;

- oliwa z oliwek;

Nagrzać piekarnik do 185'C.

Następnie wysmarować ceramiczne foremki oliwą z oliwek. (używam takich jak do tarty tylko w wersji mini).

Wyłożyć salami (albo wędliną) dno i boki foremki, na salami wrzucić pokrojone na plastry pomidory i szczypiorek, i na to wbić jajka, jedno obok drugiego (najlepiej żeby żółtka się nie rozpłynęły).

Przed wstawieniem do piekarnika skropić oliwą, piec ok 15 minut jeśli lubimy jajka mocno ścięte, jeśli z półpłynne ok 7/10 minut wystarczy.

Podawać wyjęte z foremek posypane solą morską i świeżo mielonym pieprzem.

Agnieszka Stepaniuk

 

Comments

  1. Omnomnomnomnom..
    Jezus tak mi zaburczało właśnie w brzuchu że idę robić te jajka ;))))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts