Konfitura z malin ....

Składniki

  • 1 kg malin
  • ok. 300 g cukru
  • 3 łyżki wody
  • 1 opakowanie żelfiksu/dżemiksu
 Na patelnię z grubym dnem lub do garnka wrzucamy maliny, wlewamy odrobinkę wody i mieszam z żelfiksem/dżemiksem.
Jak się zagotuje to dodajemy cukier, mieszamy.




 Następnie po zagotowaniu ponownym, mieszamy do zaniku piany i nakładamy do wyparzonych słoików



Słoik zakręcam i stawiam do góry dnem. Zostawiam w takie pozycji aż wystygnie i gotowe, smacznego :)Ja jeszcze przewiązuję wieczko tasiemką dla ozdoby

Comments

  1. mniam mniam oj zrobie na bank

    ReplyDelete
  2. Niesamowite że nawet słoiki z przetworami muszą mieć swoją estetykę. Zazdroszczę tego wyczucia smaku i czasu na tworzenie takich cudowności :)
    Pozdrawiam
    Kasia S

    ReplyDelete
  3. TANIEJ CHYBA KUPIC GOTOWY DZEM

    ReplyDelete
  4. hej kochana...mogą być maliny mrożone?

    ReplyDelete
  5. Pewnie że taniej kupić gotowy. Jednak taki domowy jest bez porównania lepszy. Wiesz, że 100 procent to owoce a nie barwniki+konserwanty. Gotowe dżemy mają bardzo niewielki procent owoców...

    ReplyDelete
  6. Vackra,wygladaja rowniez smakowicie i idealnie nadaja sie,aby podarowac komus w prezencie,ta wstazeczka nadaje temu swiateczny klimat.Magda:)Szwecja

    ReplyDelete
  7. jestes niesamowita ! wszystko dopinasz na ostatni guzik, pewnie mąż jest dumny z takiej żony, już wyobrażam soie jak mieszkanie wygląda ;-) muzeum ? ;-) super , podziwiam

    ReplyDelete
  8. http://www.plejada.pl/23854,9,17,sukcesy-i-porazki-modowe-ostatniego-tygodnia,fotogaleria.html#foto

    cos tu jest znowu nie halo, uwierzyli że to L.V. , bravo!

    Pozdrawiam serdecznie, i oczywiście przepis wypróbuje,

    Iga

    ReplyDelete
  9. kurcze ludzie jest fajny i smaczny klimat a Wy znowu jakąś "plejadę" wklejacie...dajcie już spokój

    ReplyDelete
  10. nie trzeba pasteryzowac drzemow?ja robie leczo do sloiczkow i pasteryzuje myslalam ze trzeby tez ale jak nie to super mniej roboty. a znasz inne przepisy bez uzycia zelatyny wieprzowej???

    ReplyDelete
  11. Ja bym dała pektynę albo agar, bo żelatyna smak radości z pomielonych kości:) nie jadam mięsa
    pozdrawiam

    ReplyDelete
  12. Ostatnio robiłam z jagód.. Z mamą :) ale o malinach też muszę pomyśleć.

    www.ventura-fashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Jesteś wspaniała :) Nawet przetwory u ciebie wyglądają tak smakowicie i stylowo... Świetnie ubrana, zadbana, dbająca o dom i swoja cudowną rodzinę...Nic tylko brać z ciebie przykład :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts